5 tips om fietsend de winter door te komen!

Voor vele mensen lijkt fietsen in de winter niet het perfecte plaatje. Alleen al de gedachte aan het bevriezen van handen en voeten zullen de meeste mensen afhaken. Het draait allemaal om goed aankleden om de winter te verslaan. Dus hierbij 5 belangrijke producten om te overwegen om in de winter te gaan fietsen!


 

1. Voor je nek

Een headglove met toegevoegd microfleece dat het een koud weerwonder maakt. Het is warm en zacht en kan op verschillende manieren worden gedragen.

Headglove Thermo

2. Voor je handen


Het is belangrijk om de verwarmde lucht in je handschoenen vast te houden om warm te blijven. Een handschoen voor fietsen in de diepe winter moet isolerend en winddicht zijn, zodat de windstroom niet al uw warmte wegneemt.
De Nordic handschoen is een high-end winter fietshandschoen, uitzonderlijk in elk detail. Het combineert prestaties met een voortreffelijk ontwerp met kreeften en verzekert maximale isolatie van veilige, warme en comfortabele handen bij temperaturen onder het vriespunt. Deze handschoen kan deze winter je beste vriend zijn - vooral als je makkelijk kunt invriezen!

GripGrab Nordic


3. Voor je voeten

Voor je voeten geld het zelfde als bij je handen. Het is belangrijk om droog te blijven en de opgewarmde lucht vast te houden. Voor dit doel heeft een paar water- en winddichte schoenovertrekken met uitstekende isolatie de voorkeur. De Arctic-schoenovertrek is de beste optie.

De Arctic is een van de warmste schoenovertrekken op de markt en is ideaal voor zeer koude winterdagen. Het is gemaakt van 4 mm waterdicht neopreen met holle vezelvoering en biedt maximale thermische isolatie.

GripGrab Arctic

De Arctic bevat de EUROBIKE Award-winnende technologie IntelliSeal ™ - een ingenieuze technologie die de duurzaamheid, pasvorm en waterbestendigheid van schoenovertrekken aanzienlijk verbetert.

Om de voeten droog te houden, is het belangrijk om de opening aan de bovenzijde van de schoenafdekking (of een winterlaars) af te dichten, zodat er geen water langs uw benen en schoenen kan lopen. De CyclinGaiter is een geschikte oplossing voor dit inherente probleem. De GripGrab CyclinGaiter is een PU-gecoate neopreen hoes die over de bovenkant van de schoendekking getrokken wordt en super strak op de poot zit, waardoor de opening tussen de bovenkant van de schoendekking en het been gesloten wordt

GripGrab CyclinGaiter

 

4. Voor je voeten

Als het gaat om wintersokken,  is de Merino Winter Sock een aanrader.

De Merino Winter Sock is een hoogwaardige sok met merinowol om je voeten warm en droog te houden. Het heeft stretchboogsteun voor een uitstekende pasvorm en extra opgevulde zoolisolatie voor maximaal comfort. Het is versterkt in de hiel en teen voor extra duurzaamheid.

GripGrab Merino Winter Sock

 

5. Voor je benen

Waterafstotende warmers voor je benen en armen liggen voor de hand als je niet wilt investeren in een winterjas of een lange winterbroek. Beenwarmers verlengt de periode dat u uw normale bretels kunt gebruiken (bij voorkeur waterbestendig en geïsoleerd). De beenverwarmers AquaRepel hebben uitstekende waterafstotende eigenschappen. Het voorpaneel heeft een extra winddicht membraan om uw knieën en schenen te beschermen tegen de verkoelende werking van regen en wind. Deze functie maakt de warmers een perfecte metgezel onder zware rijomstandigheden.