Vind de juiste handschoen voor een winterse rit

Er is een oud gezegde voor fietsers; “winter miles are summer smiles.” En dat klopt, maar er is geen reden dat een winterrit een ellendige klus zou zijn met als enig doel om je in zomervorm te houden. Het is moeilijk om wintermijlen te winnen als je handen bevriezen, maar met de juiste uitrusting is er geen reden om niet te genieten van het winterse landschap.


GripGrab heeft handschoenen voor alle omstandigheden

GripGrab gelooft niet in een enkele handschoen die perfect is voor alle omstandigheden. Daarom hebben ze 13 verschillende handschoenen voor herfst / winterrijden in verschillende omstandigheden en bij temperaturen van min 10 tot plus 15 graden.

 
Lente / Herfst +5 tot +15 graden celsius - kalm en droog

In het overgangsseizoenen voor en na de zomer, wanneer het weer nog steeds rustig en droog is, is het tijd voor dichte handschoenen die een iets meer geïsoleerd zijn dan de zomerhandschoenen.Voor dit doel zijn er drie opties:

Primavera Merino Glove - Merino Liner - Isulator
Lente / Herfst +5 tot +15 graden celsius - wind en droog

Als het weer warmer wordt, zul je een winddichte handschoen waarderen die ervoor zorgt dat warme lucht niet ontsnapt. Voor dit doel zijn er twee opties:

Raptor - Ride Windproof Glove


 

Lente / Herfst 0 tot +15 graden celsius - nat en wind

Wanneer het water van bovenaf begint te stromen, is het tijd voor de wind- en waterdicht / afwerende handschoenen met grote isolerende eigenschappen. Voor dit doel zijn er vijf opties:

Cloudburst - Hurricane - Windster - Neoprene - Ride Winter Glove
Winter -10 tot + 5 graden celsius - nat en wind

Wanneer de winter begint met temperaturen onder nul graden, wordt het lastig om warm te blijven, omdat je tegelijkertijd wordt blootgesteld aan kou, water en wind. Voor dit doel zijn er drie opties:

Optimus - Nordic - Ride Waterproof Winter GloveAls je het gemakkelijk koud hebt of als de temperaturen erg laag zijn, kun je overwegen om een van de bovengenoemde handschoenen te combineren met een voeringhandschoen: de Merino-voering of de isolator. Dit maakt je handschoenen extra warm!

 


 

We zijn allemaal heel anders als we ons kleden voor een winterrit. Sommige mensen gebruiken de hele winter dunne handschoenen, terwijl anderen geïsoleerde winterhandschoenen dragen zodra de temperatuur onder de 10 graden Celsius komt. Het is daarom belangrijk dat je jezelfs leert kennen, zodat je precies weet welke kleding voor je het beste is, hoe koud het ook is.

Denk eraan, het weer is slechts een omstandigheid, geen parameter om een rit te maken of niet!

Kom lang en wij helpen je graag bij het vinden van je juiste handschoenen van GripGrab!