Bikefitting

Voorkom blessures en laat uw racefiets en/of mountainbike afstellen naar uw lichaamsafmetingen.

 

 

Al jaren verzorgen we professionele bikefittings waarbij we een statische én dynamische metingen verrichten. We kijken niet alleen naar wat de meting zelf aangeeft maar luisteren ook naar je persoonlijke wensen qua houding en welke doelen er zijn op de racefiets of mountainbike. Aangezien we zelf fanatieke fietsers zijn hebben we niet alleen kijk op data maar vooral uit eigen ervaringen weten we dat kleine aanpassingen het verschil kunnen maken.

Al vele fietsers hebben we extra fietsplezier gegeven door ze vakkundig op de fiets te zetten. Ook als het gaat om blessures, kramp, tintelingen en verzuring kunnen we je verder helpen door de kijken naar de houding en beweging waardoor de klacht verergerd.

 


 

William Van Den Dijssel heeft Rullens Tweewielers beoordeeld — 5 sterren (Facebook recensie)
4 augustus 2016

Na enkele maanden last van ernstige krampen gehad te hebben na het fietsen heb ik mijn Look door de firma Rullens aan laten meten, ook hebben zij een voetmeting bij me gedaan voor het afstellen van de plaatjes onder mijn schoenen. De dag erna is flink even een 100 km aan het stampen gegaan en geen krampen meer gehad. Ik wil de firma Rullens bedanken voor de kundige metingen en de vriendelijkheid waarmee ik geholpen ben. Een dikke pluim.

Gr William van den Dijssel Valkenswaard

 


 

 Bikefitting

 

 


De meting berekent de ideale fiets- en afstellingsmaten. Het bikefitting computerprogramma produceert een CAD-tekening die als basis dient voor het maken van de juiste keuze fiets, qua maatvoering en ergometrie. De tekening kan zowel voor een bestaande als voor een nieuwe fiets het uitgangspunt zijn voor een perfecte afstelling.

Met behulp van de “Measuring Jig” worden op een gestandaardiseerde wijze een achttal lichaamsmaten van de fietser vastgelegd, te weten: lichaamslengte, voetlengte links, voetlengte rechts, binnenbeenlengte, romplengte, armlengte links, armlengte rechts en schouderbreedte.

In het bikefitting fietsmeetprogramma is ook een module opgenomen waarin de ideale frame-maten voor de racefiets en/of MTB worden om gezet naar de best passende maat van een bepaalde fietsfabrikant.

 
 

  Statisch     Statisch +    Dynamisch    
Visuele weergave van het berekende resultaat aan de hand van uw gemeten lichaamsafmetingen Ja Ja
Advies inzake de juiste framemaat aan de hand van uw persoonlijke voorkeur of rijstijl Ja Ja
Kosteloze herafstelling in geval dat de eventuele initiële klachten niet naar tevredenheid zijn verholpen Ja Ja
Afstelling van uw fiets volgens meting door ervaren mechanichiens, (excl. bijkomende kosten van te vervangen onderdelen)  - Ja
Visuele beoordeling en proefrit van de (vernieuwde) afstelling in testopstelling  - Ja
Totaal 50,- 125,-

 

 

 


 

idmatch-zadelmeting

Na jarenlang intensief onderzoek heeft Selle Italia in samenwerking met dr. Luca Bartoli (International Federation of Sports Medicine) een revolutionair meetsysteem ontwikkeld om iedereen te kunnen helpen met de keuze van het perfecte zadel. Bij een geautoriseerd Selle Italia idmatch Center is het voortaan mogelijk om een meting te laten uitvoeren en vast te stellen welk type zadel het meest geschikt is.

Met behulp van enkele instrumenten worden de volgende gegevens ingevoerd: geslacht en type rijder, de breedte van het bekken, de omtrek van het bovenbeen en de flexibiliteit van het bekken.

De verhouding tussen de breedte en de flexibiliteit van het bekken is noodzakelijk om de afstand tussen de zitbeenderen te berekenen. Al deze informatie wordt door de software verwerkt en omgezet in een advies dat een bepaalde groep zadels aanwijst.

 

 
 

  Zadelmeting   
Professionele meting op basis van geslacht en type rijder, de breedte van het bekken, de omtrek van het bovenbeen en flexibiliteit van het bekken Ja
Advies inzake de juiste zadel aan de hand van uw meting Ja
Afstelling van uw nieuwe zadel door ervaren mechanichiens (exclusief bijkomende kosten van te vervangen onderdelen) Ja
Proefrit van het (vernieuwde) (test)zadel Ja
Kostenloze herafstelling van het zadel in geval dat de eventuele klachten niet naar tevredenheid zijn verholpen Ja
Totaal  25,-

 

 

 


 

 Shoe Cleat Adjustment (schoenplaatjes afstellen)


De instelling van de schoenplaatjes bepaald voor een deel de efficiëntie van de fietsbeweging. Daarnaast speelt de instelling van deze een belangrijke rol in het al dan niet ontstaan van blessures. Met name knieklachten vinden vaak hun oorsprong in een slechte instelling van de schoenplaatjes.

De juiste instelling van de schoenplaatjes is per persoon en zelfs per schoen verschillend. De lengtepositie van het schoenplaatje heeft bijvoorbeeld invloed op de krachtoverbrenging. De rotatie en zijdelingse positie van de schoenplaten, zijn van belang bij het voorkomen van blessures. Schoenplaatjes moeten dus met zorg en precisie worden ingesteld. Middels een Shoe Cleat Adjustment wordt de juiste positie van de schoenplaatjes bepaald en voor u ingesteld.

   

 
 

  Schoenplaatjes afstellen   
Professionele meting op basis van de meting van de voet Ja
Advies inzake de juiste schoenplaatjes aan de hand van uw persoonlijke voorkeur of rijstijl Ja
Afstelling van uw nieuwe schoenplaatjes Ja
Kosteloze herafstelling van de schoenplaatjes in geval dat de eventuele initiële klachten niet naar tevredenheid zijn verholpen Ja
Totaal 30,-